Možnosti fyzioterapie u žen po císařském řezu v poporodním období - Čalounová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi fyzioterapie u žen po císařském řezu v poporodním období. Je zaměřena hlavně na práci s jizvou a na jednotlivé metody, které lze použít v terapii těchto žen. V teoretické části je popsána anatomie břišní stěny, samotný císařský řez, hojení ran, jizvy a fyzikální terapie, která může být použita při terapii. V kapitole metodika pak popisuji jednotlivé metody, které jsem použila v terapii probandek. Praktická část je zpracována kvalitativně. Výzkumný soubor tvoří 4 probandky po porodu SC. Výzkum trval cca 2 měsíce. V kapitole výsledky pak popisuji průběhy terapií a celkové výsledky.
Possibilities of physiotherapy for women after ceasarean section during the postpartum period
Keywords: Císařský řez; jizva; poporodní období; fyzioterapie po císařském řezu; Ceasarean section; scar; postpartum period; physiotherapy after ceasarean section