Ekologie časného ekotypu Melampyrum nemorosum v kontextu interakcí poloparazitických rostlin s biotickými složkami ekosystémů - Adamec, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2011)
Má práce se týká ekologických interakcí mezi poloparatitickými rostlinami a ekosystémy, ve kterých rostou. K nalezení některých odpovědí na otázku proč Melampyrum nemorosum var. praecox ustupuje z krajiny České Republiky byl založen luční experiment v NPR Čertoryje v Bílých Karpatech.
Ecology of early ecotype of Melampyrum nemorosum in context of interactions of hemiparasitic plants with biotic parts of ecosystems