...a stromy procitnou. - Srogončíková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
ANOTACE Tato prakticky zaměřená diplomová práce sestává z malířského cyklu pěti obrazů rozměrnějšího formátu. Malby jsou tvořeny akrylovými barvami na sololitových deskách. Formově i obsahově provázaný cyklus je zaměřen na volný výtvarný projev osobních emočních prožitků poetičnosti důvěrně známé krajiny. Především se věnuje stromu jako solitéru. V doprovodné teoretické části je práce zaměřena k průzkumu vybraných formových proměn stejně ideově zaměřených výtvarně uměleckých zisků v žánru krajinomalby jihočeského regionu.
... and trees are going to wake up.
Keywords: KLÍČOVÁ SLOVA strom; solitér; krajina; příroda; duše krajiny; atmosféra; KEY WORDS Tree; solitér; landscape; nature; landscape soul; atmosphere