Historie základní školy Chýnov v letech 1900 1950 - Veselá, Jitka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá historií základní školy v Chýnově v letech 1900 - 1950. Po úvodu následují první dvě kapitoly, které se zabývají historií a současností Chýnova. Třetí kapitola nastiňuje slavné osobnosti, které se nějakým způsobem vztahují k Chýnovu. Čtvrtá kapitola popisuje osobnost učitele české školy. Pátá kapitola se věnuje založení základní školy. Šestá až desátá kapitola popisuje základní školu v určitém období a charakteristiku tohoto období.
The history of Chýnov´s primary school from 1900 till 1950
Keywords: základní škola; historie; Chýnov; učitelé; historie Chýnova; primary school; history; Chýnov; teachers; the history of Chýnov