Testování odrazných systémů pro měření vzdáleností - Šimek, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této práce je "Testování odrazných systémů pro měření vzdáleností." V rámci práce bylo vyrobeno odrazné zařízení z hliníkového plechu a odrazné fólie. Toto zařízení bylo testováno s dalším odrazným přípravkem fungujícím na stejném principu. Cílem práce bylo tato zařízení otestovat za různých klimatických podmínek. Byly vyhodnoceny směrodatné odchylky měřených hodnot a určeny součtové konstanty pro používané totální stanice a odrazná zařízení. V závěru práce bylo navrženo využití těchto zařízení při geodetických pracích v rámci pozemkových úprav.
Testing of reflective systems for distance measuring
Keywords: odrazná fólie; elektronické dálkoměry; součtová konstanta; retroreflexe; reflective foil; electronic distance meters; additive constant; retroreflection