Systémová analýza zvoleného zemědělského podniku ve vyšších polohách při zaměření na produkci bioenergie - Šimek, Michal (Jihočeská univerzita, 2008)
Pro zvolený zemědělský podnik Zemědělské družstvo Slapy u Tábora jež hospodaří v Jihočeském kraji nedaleko města Tábor, byla vypracována analýza vnitřní struktury zemědělské soustavy za časovou řadu 1996 - 2006. Byly použity údaje o sklizňových plochách, výnosech plodin, spotřebě minerálních hnojiv a stavech skotu. Na základě provedené analýzy pomocí metody uhlíkové bilance byly navrženy varianty vnitřní struktury zaměřené na produkci bioenergie: obilí pro výrobu bioetanolu, řepky pro výrobu bionafty, na bioplyn. Jako nejvhodnější se jeví varianta na produkci etanolu.
System analysis of chosen agricultural farm at higher location at orientation on bioenergy production
Keywords: zemědělská soustava; bioenergie; metoda uhlíkové bilance; agricultural system; bioenergy; carbon balance method