Návrh na doplnění územního systému ekologické stability ve vybraném území - Vacíková, Anežka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na téma územní systém ekologické stability. V první části jsou charakterizovány prvky, které souvisí s krajinou a územním systémem ekologické stability. Ve druhé části jsou pro vybrané katastrální území popsány jednotlivé skladebné prvky ÚSES. Tyto prvky jsou dále v této práci popsané a byl zhodnocen jejich aktuální stav. Následně byla navržena úprava již existujících prvků a vytvoření nových prvků, určených k podpoření stávajícího ÚSES.
Proposal to supplement the territorial system of ecological stability in the selected area
Keywords: územní systém ekologické stability; krajina; ekologická stabilita; ekologie; territorial system of ecological stability; landscape; ecological stability; ecology