Využití projektové metody ve výuce přírodovědných předmětů na středních školách - Leskovcová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce pojednává o využití projektové metody v přírodovědných předmětech na středních školách. V teoretické části jsou vysvětleny hlavní pojmy, popsána charakteristika projektové výuky, dále typy a fáze projektové výuky a v neposlední řadě jsou popsány Rámcové vzdělávací programy pro střední školy. Pozornost je také věnována samotné realizaci projektové metody v přírodovědných předmětech. V praktické části je popsána provedená průzkumná sonda zaměřená na zjištění zkušeností učitelů s vyžíváním projektové metody a názorů na navržený příklad projektu.
Utilization of Project Method in Teaching of Natural Science at Secondary School
Keywords: projekt; projektová metoda; přírodovědné předměty; rámcové vzdělávací programy; kurikulum; badatelsky orientované vyučování; project; project methods; science; Framework Educational Programmes; curriculum; inquiry-based leasing