Emoční inteligence z hlediska genderu - Emoční inteligence jako nástroj k úspěšnému vykonávání vedoucí pozice ženy - Svobodová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve své bakalářské práci provedu srovnávací výzkum českých a německých webových stránek, zabývajících se podporou rovných šancí žen na pracovním trhu, z hlediska rozsahu a kvality propagace poznatků o emoční inteligenci jako nezbytné kompetenci k úspěšnému výkonu profese popř. předpokladu pro vedoucí funkci. Poněvadž ženy jsou považovány za obecně citlivější, kooperativnější a empatičtější než muži, budu sledovat, zda informační zdroje rovněž odlišují mužskou a ženskou emoční inteligenci. Východiskem budou pro mě německy a česky psané webové stránky relevantních orgánů a institucí a odborná literatura německých a českých autorských týmů. Provedu také kvalitativní průzkum názorů vybraného vzorku žen ve vedoucích pozicích.
The emotional inteligence from the gender point of view. Emotional inteligence of females as a tool towards a succesful practise of profesion.