Antrakologická analýza souboru uhlíků z raně středověkého hradiště Na Jánu v Netolicích - Hrabáková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je antrakologická analýza souboru uhlíku ze sondy S16/2013 z hradiště Na Jánu v Netolicích. Na jejím základě byla provedena částečná rekonstrukce stromové vegetace v okolí raně středověkého hradiště. Výsledky byly také porovnány s antrakologickými analýzami z jiných lokalit a na základě porovnání byl stanoven trend palivového dřeva pro raný středověk.
Anthracological analysis of charcoals from early medieval hillfort Na Jánu in Netolice
Keywords: hradiště Netolice; raný středověk; antrakologická analýza; hillfort Netolice; Early Middle Ages; anthracological analysis