Cytogenetická analýza satelitní DNA u předivky Yponomeuta cagnagella - Štrobl, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Satelitní DNA byla jaksi zanedbaným tématem, co se týče studií motýlí genetiky. Tato práce se tedy pokouší odhalit distribuci několika již známých satDNAs v karyotypu předivky brslenové (Yponomeuta cagnagella, Hübner, 1813). Tento průzkum byl uskutečněn zejména vizualizací satelitních klastrů pomocí fluorescenční in situ hybridizace na chromosomálních preparátech Y. cagnagella.
Cytogenetic Analysis of Satellite DNA in Spindle Ermine Moth Yponomeuta cagnagella
Keywords: satDNA; satelity; Lepidoptera; motýli; předivka brslenová; Yponomeuta cagnagella; FISH; PCR; satDNA; satellites; Lepidoptera; butterflies; spindle ermine moth; Yponomeuta cagnagella; FISH; PCR