Red Hat Enterprise Linux - Garabik, Bohumil (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce představuje společnost Red Hat, její produkty a vysvětluje základní pojmy, jako jsou Linux, distribuce, virtualizace, cluster, vysoká dostupnost a několik dalších pojmů k této problematice. Dále popisuje rozdíly mezi komerčními a nekomerčními distribucemi operačního systému Linux. Praktická část se zabývá instalací, konfigurací a použití několika klíčových produktů společnosti Red Hat. Zároveň jsou v práci porovnány některé produkty a jejich vlastnosti s konkurenčními produkty.
Red Hat Enterprise Linux
Keywords: red hat; vmware; linux; open source; enterprise; distribuce; virtualizace; cluster; vysoká dostupnost; cluster suite; gfs; global file system; rhev; serviceguard; rhn; satellite; iscsi; high availability; load balancing; fencing