Význam marketingové komunikace ve školství (se zaměřením na Ústecký kraj) - Krejčová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá tématem marketingové komunikace ve školství, konkrétně v rámci středních škol v Ústeckém kraji. V teoretické části jsou uvedeny základní informace k tématu specifik středních škol v Ústeckém kraji a podpoře středního vzdělávání včetně konkrétních nástrojů podpory. Je definován pojem marketing školy, marketingový mix, marketingová komunikace školy. V praktické části je realizováno empirické šetření zaměřené na využívání marketingové komunikace v praxi středních škol. Šetření zjišťuje, jakým způsobem byly předávány informace o oboru a škole uchazečům v době rozhodování o volbě středoškolského vzdělání.
The importance of marketing communications in education (with a focus on the Usti Region)
Keywords: Střední škola; Infrastruktura středních škol; Podpora středního odborného vzdělávání; Marketing; Marketingový mix; Marketingová komunikace; Empirické šetření; Volba středního vzdělávání.; Secondary School; Infrastructure of secondary schools; Support for vocational education; Marketing. Marketing mix; Marketing Communications; Empirical investigation; The choice of secondary education.