Využití secích strojů pro přípravu půdy při pěstování obilnin - Jíra, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bude rozšířit poznatky z hlediska uplatnění moderních secích strojů pro přípravu půdy k setí při pěstování obilnin. V literární části sestavte stručný přehled o použití secích strojů pro minimální zpracování půdy. Založte maloparcelkový pokus na vybraném stanovišti a současně proveďte hodnocení činnosti práce secích strojů při přípravě půdy a to z hlediska kvality setí, hloubky setí, vcházení rostlin (růstové fáze), popřípadě výskytu plevelů. Součástí diplomové práce bude stručný přehled rozboru provozních nákladů. Získané výsledky vyhodnoťte a navrhněte doporučení z hlediska možného využití v zemědělské praxi.
Use of seeding machinery for soil preparation in the cultivation of cereals
Keywords: Příprava půdy; kvalita setí; hloubka setí; vcházení rostlin; Soil preparation; seed quality; seeding depth; coming in plants