Řízení procesů ve vybraném MSP - Ranftlová, Edita (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na řízení procesů ve vybraném podniku, který doposud nemá definované procesy a zatím není stanovený co nejlepší možný procesní tok. Procesy v podniku již fungují, ale až podrobný popis zajišťuje jejich standardizované a správné fungování, a také zvyšuje možnost kontroly, odstraňují se tak příčiny pochybení, čímž se zvýší hodnota pro zákazníka a s tím související příjem společnosti. Práce zahrnuje popis celého podniku, podrobnější rozbor zkoumaného oddělení a jeho možností, stávající fungování a návrh nového uspořádání procesů. Důraz je kladen na varianty operativního řešení problémů v nestandardních situacích, které jsou v oblasti služeb častější, protože služby závisí na lidském kapitálu. V diplomové práci je také navržena možná organizační struktura top managementu, která reflektuje nezbytnou kooperaci příbuzných oddělení k zajištění co nejlepšího možného výsledku.
Management of proceses in selected small or medium enterprise
Keywords: Diplomová práce je zaměřena na řízení procesů ve vybraném podniku; který doposud nemá definované procesy a zatím není stanovený co nejlepší možný procesní tok. Procesy v podniku již fungují; ale až podrobný popis zajišťuje jejich standardizované a správné fungování; a také zvyšuje možnost kontroly; odstraňují se tak příčiny pochybení; čímž se zvýší hodnota pro zákazníka a s tím související příjem společnosti. Práce zahrnuje popis celého podniku; podrobnější rozbor zkoumaného oddělení a jeho možností; stávající fungování a návrh nového uspořádání procesů. Důraz je kladen na varianty operativního řešení problémů v nestandardních situacích; které jsou v oblasti služeb častější; protože služby závisí na lidském kapitálu. V diplomové práci je také navržena možná organizační struktura top managementu; která reflektuje nezbytnou kooperaci příbuzných oddělení k zajištění co nejlepšího možného výsledku.; The thesis is focused on process management in the selected company; which still has no defined processes and has not yet determined the best possible process flow. Business processes are already in operation; but only provides detailed descriptions of standardized and proper functioning can increases the possibility of control; remove the causes of errors; increase value for the customer and the related company's income. Work includes a description of the entire enterprise; more detailed analysis studied the department and its potential; existing and proposed new organization processes. Emphasis is placed on variants operative problem solving in non-standard situations that are more common in services because the service depends on human resources. The thesis also suggested possible organizational structure of top management which reflects the necessary cooperation of related departments to ensure the best possible outcome.