Vliv médií na hodnotový svět současné mládeže - Kaplan, Nikola (Jihočeská univerzita, 2013)
Zvolené téma pojednává o aktuální situaci hodnotové orientace současné mládeže a v širších souvislostech rozebírá vliv médií na hodnotový svět současné mládeže. Autorka nejprve analyzuje teoretická východiska a základní pojmy týkající se této problematiky. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí: praktické a teoretické. Teoretické pojednání je dále rozděleno na kapitoly zabývající se mládeží, životním stylem a fenoménem volného času současné mládeže; další kapitola se zabývá jednotlivými médii a jejich působením a poslední kapitola je zaměřena na hodnotový systém současné mládeže. Praktickou část tvoří dotazník zachycující hodnoty a volnočasové aktivity současné mládeže a dále jejich vztah k jednotlivým médiím. Hlavním cílem diplomové práce je zjistit, zda média ovlivňují a formují hodnotový svět současné mládeže.
The influence of the media on the value system of present-day youth
Keywords: mládež; životní styl; volný čas; konzumerismus; média; hodnoty; socializace; volnočasové aktivity; youth; lifestyle; leisure time; consumerism; media; values; socialization; leisure activities