Výskyt obezity a nadváhy u dětí předškolního věku - Kratochvíl, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá tělesnou hmotností dětí a současným životním stylem, kterým žije většina populace. To má velký vliv na výskyt obezity a nadváhy již v dětském věku. Proto je nutné tento trend změnit. Tím, že dětem zvýšíme pohybovou aktivitu a zároveň změníme špatné stravovací návyky. Strava bude pestrá a vyvážená. To obnáší zapojení celé rodiny. Rodiče mají na dítě největší vliv, oni můžou situaci změnit. První část je teoretického charakteru. Druhá polovina práce se zabývá výzkumem dětí předškolního věku a cílem je zjistit výskyt obezity a nadváhy u těchto dětí.
The occurrence of obesity and overweight of the preschool children
Keywords: Hmotnost; děti; obezita; výživa; zdraví; životní styl; Weight; children; obesity; nutrition; health; lifestyle