Aromatické látky v koření - Svobodová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit výukový program na principech badatelsky orientovaného vyučování na téma ,,Aromatické látky v koření?, program použít ve  výuce a ověřit úroveň žákovských znalostí získaných absolvovanou výukou. Výukový program byl aplikován u dvou skupin respondentů, z nichž jedna absolvovala výuku formou badatelsky orientovaného vyučování s využitím vytvořeného pracovního listu a druhá skupina formou frontální výuky. U těchto skupin byl proveden srovnávací průzkum formou didaktického testu. Statisticky průkazný rozdíl zjištěných výsledků byl ověřován Studentovým t-testem na hladině významnosti 0,05. V rámci statistického zhodnocení výsledků obou testovaných skupin byl zjišťován vliv badatelsky orientovaného vyučování na úroveň žákovských poznatků.
Aromatic substances in spices
Keywords: badatelsky orientované vyučování; frontální forma výuky; výukový program; pracovní list; didaktický test; research oriented teaching; frontal form of teaching; teaching programme; worksheet; didactic test