Řešení badatelských úloh žáky 1. stupně základní školy - Vlčková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce zkoumá schopnost žáků řešit badatelsky orientované úlohy v přírodovědě s ohledem na originalitu řešení a aplikaci teoretických poznatků. Dále se práce zabývá zjištěním, které typy úloh žáci řeší úspěšněji a jaký způsob řešení úlohy preferují. V praktické části práce jsou obsaženy čtyři pracovní listy s badatelsky orientovanými úlohami, které byly pro tento účel vytvořeny a předloženy žákům základních škol. Dále jsou zde shrnuty výsledky žákovských řešení těchto úloh, které jsou v závěru práce diskutovány.
The solving of inquiry tasks by students of primary school
Keywords: badatelsky orientovaná výuka; výuková metoda; přírodověda; pracovní list; pokus; pozorování; určovací klíč; inquiry based education; teaching method; biology; worksheet; experiment; observation; identification key