Rozvoj cestovního ruchu v Jihočeském kraji a Východním Bavorsku - Dražanová, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnání Jihočeského kraje a Východního Bavorska jako jedné destinace. Rozvoj cestovního ruchu je velmi důležitý pro místní obyvatele v obou zmíněných regionech. Proto je velmi důležité zlepšit podmínky života pro místní obyvatele v těchto oblastech, kde cestovní ruch snižuje nezaměstnanost a zvyšuje příjmy. Cestovní ruch nabízí velké množství pozic pro místní obyvatele, a to v dopravě, v ubytovacích službách, stravovacích službách, v cestovních kancelářích, ale i v ostatních službách, jako kulturních, či v kadeřnictví atd. Mezi další cíle patří identifikace struktur a oblastí spolupráce a zhodnocení jejich přínosu. Výsledkem mé práce je návrh, jak zlepšit cestovní ruch v Jihočeském kraji a Východním Bavorsku, který se zaměřuje na rodiny s dětmi.
Tourism development in South Bohemia and Eastern Bavaria
Keywords: Rozvoj cestovního ruchu; destinace; spolupráce; struktury; Tourism development; South Bohemia; structures; cooperation