Začleňování dětí s poruchami chování z ústavního prostředí do širší společnosti - Rolfová, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá začleňováním dětí s poruchami chování z ústavního prostředí do širší společnosti. Cílem práce bylo především zjistit, jak jsou děti schopny do budoucna se znovu začlenit do společnosti. Práce je rozdělena do sedmi kapitol. První kapitola vysvětluje základní pojmy, jako je rodina a dítě. Ve druhé kapitole se popisuje výchova v rodině. Ve třetí kapitole se popisují jiţ konkrétní poruchy chování dětí. Ve čtvrté kapitole je nastíněna struktura školských zařízení pro ochrannou a ústavní výchovu. Pátá kapitola se zabývá prostředím zařízení pro ústavní výchovu. Šestá kapitola pojednává o osobnostním vývoji dítěte v ústavní výchově. Sedmá kapitola je o znovuzačlenění dětí v ústavní výchově do společnosti.
Integration kids with behavioral disturbances from constitutional environs to the wider society
Keywords: rodina; výchova v rodině; psychická deprivace; dětský domov; dětský domov rodinného typu; dětský domov se školou; diagnostický ústav; výchovný ústav; poruchy chování; family; education in the family; psychological deprivation; children's home; family-type children's home; children's home with school; diagnostic institute; educational institute; behavioral disorders