Využití biologických prostředků na ochranu brambor vůči mandelince bramborové - Kuráž, Jakub (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce bylo ověření možností biologické regulace mandelinky bramborové s využitím izolovaných autochtonních kmenů entomopatogenních hub (EPF) a entomopatogenních hlístic (EPN) z neošetřených porostů (nebo před chemickým ošetřením) brambor, z ekologického zemědělství z lokalit České republiky a otestování jejich účinnosti proti mandelince bramborové. Výsledky pokusů jsou zahrnuty v jednotlivých grafech a přiložených tabulkách.
Usage of biological agents against Colorado potato beetle for potato protection
Keywords: Mandelinka bramborová (Leptinotarsa decemlineata); brambor hlíznatý (Solanum tuberosum); entomopatogenní houba; entomopatogenní hlístice; Steinernema spp.; Heterorhabditis spp.; Beauveria bassiana; Metarhizium anisopliae; biologická ochrana; biokontrola; Colorado potato beetle (Leptinotarsa decemlineata); potato plant (Solanum tuberosum); entomopathogenic fungi; entomopathogenic nematodes; Steinernema spp.; Heterorhabditis spp.; Beauveria bassiana; Metarhizium anisopliae; biological protection; biocontrol