Realizace koncepce českého ošetřovatelství v praxi - Baldová, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem diplomové práce bylo zjištění realizace Koncepce ošetřovatelství, vydané Ministerstvem zdravotnictví v roce 2004, v českých nemocnicích. K dosažení výsledků byla použita kvantitativní metoda výzkumu. Pro sběr dat jsme využili metodu dotazování, technikou dotazníků. Tyto dotazníky byly určeny pro hlavní sestry/náměstky ošetřovatelské péče v českých nemocnicích. Jako výzkumný vzorek jsme zvolili nemocnice v České republice, které poskytují akutní lůžkovou péči. Zjištěné údaje by měly osvětlit, jaký je aktuální stav realizace Koncepce ošetřovatelství v českých nemocnicích.
Realization of Nursing Care Concept in Practice
Keywords: Koncepce ošetřovatelství; celoživotní vzdělávání; ošetřovatelský management; ošetřovatelský proces; ošetřovatelská dokumentace; kvalita ošetřovatelské péče; ošetřovatelský výzkum.; The Nursing Care Concept; lifelong learning; the nursing management; the nursing process; the nursing documentation; quality of nursing care; the nursing research.