Porovnání způsobů odepisování dlouhodobého majetku ve vybrané účetní jednotce - Hrušková, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci se zabývám způsoby odepisování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. V teoretické části uvádím charakteristiky jednotlivých druhů majetku a dále vše, co souvisí s držením dlouhodobého majetku v podnicích od jeho pořízení až po jeho vyřazení z evidence. V praktické části zobrazuji jednotlivé výpočty odpisů vybraného majetku a zjišťuji jaké dopady na základ daní z příjmů má volba zrychleného nebo rovnoměrného daňového odepisování a stanovení výpočtu účetních odpisů v konkrétní účetní jednotce.
Compare of the depreciation of long-term asset in certain company
Keywords: Dlouhodobý hmotný majetek; dlouhodobý nehmotný majetek; zrychlené daňové odpisy; rovnoměrné daňové odpisy; účetní odpisy; Long-term tangible assets; long-term intangible assets; accelerated tax depreciations; linear tax depreciations; book depreciations