Analysis of Games and Films Inspired by Or Spin-Offs of The Godfather - David, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2022)
V této inovativní studii bude student zkoumat filmy a hry, které vykazují intertextuální vztah s vlivnou filmovou sérií Kmotr ze 70. let minulého století. Jak hry, tak filmy budou studovány metodou specifické aplikace teorií intertextuality, které budou prezentovány a aplikovány. Rozmanitost použitých žánrů poslouží jako příklad stále se rozšiřujících žánrů textů hodných vážného akademického zkoumání a analýzy.
Analysis of Games and Films Inspired by Or Spin-Offs of The Godfather
Analýza her a filmů inspirovaných Kmotrem či na něj navazujících
Keywords: Adaptace; mafie; videohry; filmy; kinematografie; Adaptation; mafia; videogames; films; cinematography