Cestovní ruch Vitorazska - Rouhová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na cestovní ruch v mikroregionu zvaném Vitorazsko, malé pohraniční oblasti na jihu Čech. Bakalářská práce rozebírá potenciál cestovního ruchu v oblasti. Zkoumá demografické a politické znaky mikroregionu, ale také turistické atraktivity a infrastrukturu, která je nezbytná pro rozvoj cestovního ruchu v mikroregionu. Tyto faktory jsou číselně ohodnoceny a zpracovány do formy tematických map. Na konci práce jsou pak dva návrhy na zlepšení situace. První je vytvoření webové stránky, která by mohla zvýšit povědomí veřejnosti o mikroregionu. Druhý je pak vytvoření dvou naučných cyklotras zaměřených na historii Vitorazska a přírodní rezervace v oblasti.
Tourism of Vitorazsko
Keywords: cestovní ruch; potenciál cestovního ruchu; mapy; analýza; tourism; vitorazsko; tourism potential; maps; analysis