Keramika na 1. stupni ZŠ - Fraňková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2016)
V úvodu teoretické části jsou vymezeny cíle a úkoly diplomové práce, dále jsou v ní popsány vyučovací metody projektového vyučování na základních školách. Nedílnou součástí teoretické části je historie keramiky z různých částí světa od doby neolitu. Dále jsou popisovány techniky vytváření, modelování, glazování a techniky vypalování. V praktické části je navrženo deset keramických námětů do projektů výuky na prvním stupni ZŠ. K jednotlivým projektům je předložena didaktická dokumentace pro učitele.
Ceramics at the first grade of primary school
Keywords: projekt; technická výchova; keramika; hlína; glazura; zdobení; druhy pecí; project; technical education; ceramics; clay; glaze; ornamentation; oven