Současné trendy vývoje sportovních organizací - Pejšová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá současnými trendy vývoje sportovních organizací. Začátek práce charakterizuje pojmy související s tímto tématem a popisují daný problém. Dále je konkrétněji zaměřena na situaci v 90. letech, tak i na současnou dobu z hlediska legislativního a ekonomického. Dále je zaměřená na konkrétní organizace, které ovlivňují dobu v průběhu 20 let. Důraz je kladen na organizace, které se v průběhu této doby stále drží na předních příčkách v oblíbenosti. Na konci práce je popsána situace do budoucna, jak by z hypotetického hlediska mohla vypadat.
Actual trends development of sports organizations
Keywords: sportovní organizace; občanská sdružení; sport; vývoj; trendy; legislativa; ekonomika; financování; politika; sports organization; civic associations; sports; development; trends; legislation; economy; financing; policy