Etické a sociální aspekty transplantace a dárcovství orgánů - Němečková, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce pojednává o etických a sociálních aspektech transplantace a dárcovství orgánů. Zabývá se především etickými a sociálními aspekty této problematiky se zaměřením na další aspekty života člověka. Konkrétně se zaměřuje na člověka jako na bio-psycho-socio-spirituální bytost a na vnější a vnitřní vlivy, které tuto bytost ovlivňují.
Ethical and social aspects of transplantation and organ donation
Keywords: etické aspekty; sociální aspekty; vážná nemoc; smrt; dárcovství orgánů; transplantace orgánů; ethical aspects; the social aspects; sickness; death; organ transplantation; organ donation