Les composés dans la publicité de la presse magazine (dans les années 70 et 2000) - Neubauerová, Erika (Jihočeská univerzita, 2009)
Předkládaná práce se zabývá problematikou francouzských složených slov v reklamních textech, a to v období sedmdesátých let a po roce 2000. Diplomová práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části popisujeme funkci jazyka v reklamě, úrovně jazyka, teorie reklamní komunikace. Dále jsme definovali hlavní části společenských titulů a složená slova.V druhé části navazujeme analýzou lexémů excerpovaných z časopisu Elle, pro obě určená období a zároveň bereme v úvahu reklamní motivaci pro různé typy složenin.
The Compound Words in ad Text of the Magazine (in the age of 70 years and after 2000)
Keywords: Reklama; "konfixy"; vlastní složeniny; anomalie; komplexní složeniny; výpůjčky; 70. léta; po roce 2000. Publicité; confixés; composés indigenes; anomalies; formations complexes; emprunts; années 70; années 2000; Advertisment; compound words; loan words; seventies; after 2000 years