Služební kynologie Policie České republiky a její využití v integrovaném záchranném systému se zaměřením na mimořádné události - Husár, Imrich (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na služební kynologii Policie České republiky a její využití v integrovaném záchranném systému se zaměřením na mimořádné události. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce vychází z analýzy a syntézy časopisecké a knižní literatury, a také odborných internetových zdrojů. Zabývá se především oblastmi integrovaného záchranného systému, Policie České republiky jako ozbrojeného bezpečnostního sboru, služební kynologie Policie České republiky a rovněž její komparací s policejní kynologií Policejního sboru Slovenské republiky. Pro empirickou část práce byl použit kvalitativní výzkum s metodou strukturalizovaného rozhovoru s otevřenými otázkami. Pro rozhovor bylo stanoveno celkem 17 otázek. Pomocí této metody byly získány od podplukovníka Mgr. Michaela Balouna z Odboru služební kynologie a hipologie ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia České republiky informace k zodpovězení výzkumné otázky "Jaké je využití služební kynologie Policie České republiky v rámci integrovaného záchranného systému při mimořádných událostech?" Výsledky diplomové práce ukazují, že služební kynologie Policie České republiky má své uplatnění v integrovaném záchranném systému při mimořádných událostech a je tak významnou součástí Policie České republiky, jedné ze základních složek integrovaného záchranného systému. V praxi bude diplomová práce sloužit ke zlepšení informovanosti laické veřejnosti, také jako ucelený informační materiál pro odbornou veřejnost a rovněž pro potřeby výuky.
Service Cynology of the Police of the Czech Republic and its Use in an Integrated Rescue System focusing on emergencies
Keywords: Integrovaný záchranný systém; Policie České republiky; služební kynologie Policie České republiky; mimořádná událost.; Integrated Rescue Systém; Police of the Czech Republic; Service Cynology of the Police of the Czech Republic; emergency.