Letní tábory totality a dneška z pohledu účastníka - Hořáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Jednou z nejčastějších forem trávení volného času během letních prázdnin je v naší republice již tradičně dětský tábor. Dlouhá historie této činnosti nás vede k zamyšlení nad jejím vývojem. Je patrné, že historický vývoj naší země ovlivňuje i organizaci dětských táborů. Mají však tyto dějinné či politické změny vliv na prožívání těchto táborů? A co je pro děti na táboře nejdůležitější? Či jinak řečeno co si z tábora za prožitky odnášejí, to je náplní této práce.
Totalitarian and present summer camps-participantś view
Keywords: letní tábor; totalita; komunismus; postkomunismus; volný čas; skaut; pionýr; summer camp; totality; communism; post communism; free time; scout; pioneer