Příjmení a přezdívky v obci Český Rudolec - Vávrů, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá příjmeními a přezdívkami obyvatel obce Český Rudolec. Základní onomastický materiál byl získán ze soupisu příjmení obyvatel obce, přezdívky byly zjištěny pomocí exploračních metod (nejčastěji formou rozhovorů, popř. díky osobní známosti). Analýzu antroponym provádíme s využitím tradičních klasifikačních metod. Cílem práce je lingvistická analýza oficiálních i neoficiálních osobních jmen místních obyvatel.
Surnames and nicknames of inhabitants of Český Rudolec
Keywords: onomastika; antroponomastika; onyma; jména; příjmení; příjmí; přezdívky; jména po chalupě; Český Rudolec; onomastics; antroponomastics; names; surnames; nicknames; Český Rudolec