Koncepce zálohování dat v datových centrech - Bezecný, Bohuslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své práci jsem se zabýval problematikou zálohování dat v datových centrech. Zjišťoval jsem, co přesně pojem zálohování znamená a jakými prostředky můţeme dosáhnout stavu bezpečného uloţení dat. Rád bych ukázal, jak je moţné ve velkých korporacích i malých firmách popřípadě domácnostech, kde máme důleţitá data a chceme jejich obsah a stav bezpečně zálohovat, těchto poznatků a prostředků plně vyuţít. Zároveň bych rád obecně zmínil další blízké oblasti problematiky zálohování dat, jako je archivace a disaster recovery.
Data backup strategies in Data centers
Keywords: informační technologie; koncepce; úložiště; information technology; strategy; storage