Dramatická výchova - cesta od Komenského Školy hrou až k současnému pojetí - Strejčková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
V této práci se autorka zaměřuje na historický vývoj užití dramatu a školního divadla v pedagogice. Hledá spojitost mezi odkazem Jana Amose Komenského, jeho dílem "Škola hrou" a dnešním pojetím dramatické výchovy. Popisuje současné principy a metody dramatické výchovy, které aplikuje ve své vlastní vytvořené ukázkové hodině dramatické výchovy.
Drama education - path from Comenius´s Schola ludus to the current concept
Keywords: Dramatická výchova; divadlo; principy; historie; vývoj; výuka; výchova; vzdělávání; metodika; osobnostní rozvoj; sociální rozvoj.; Drama education; theater; principles; history; development; teaching; education; methodics; personal development; social development.