Podpora rozvoje zdraví mentálně postižených pomocí intervenčního pohybového programu - Nešetřilová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve své bakalářské práci se zabývám podporou rozvoje zdraví mentálně postižených pomocí intervenčního pohybového programu. V teoretické části jsem se zaměřila na veškerý sport postižených, organizace a vrcholné světové soutěže. Na základě intervenčního pohybového programu jsem zjišťovala, zda došlo ke zlepšení u motorických a sociálních ukazatelů. Výsledky prokázaly, že aplikovaný program měl na jedince pozitivní vliv.
The health development support of the mentally handicapped by means of an interventional motoric programme
Keywords: sport; zdravotní postižení; mentální postižení; intervenční program; sportovní organizace postižených; sport; people with infliction of health; people with infliction of mental; intervention programme; the handicapped sport organization