Věrnostní systémy v potravinářském maloobchodě - Symovonyk, Nadiya (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na věrnostní systémy v potravinářském maloobchodě na českém spotřebním trhu. V době společnosti, kdy jsou data klíčovou výhodou oproti konkurenci potřebují řetězce získat co nevíce dat o spotřebiteli pro zvýšení tržeb. Spotřebitelé jsou naopak motivováni výhodnými nabídkami, které jsou rozhodujícím faktorem při tvoření kupního rozhodnutí. Cílem této bakalářské práce je porovnat věrnostní programy na českém potravinářské trhu a zhodnotit postoje a vnímání spotřebitelů ve věku 18-29 let. Praktická část je uskutečněna formou dotazníkového šetření na základě, kterého jsou sestaveny akční kroky pro obchodní řetězce.
Loyalty systems in food retail
Keywords: Spotřebitel; spotřební chování; potravinářský maloobchod; věrnost zákazníka; věrnostní programy; věrnostní kluby; věrnostní výhody; supermarket; hypermarket; nákupní rozhodnutí; mileniálové; generace Z; Consumer; Consumer behaviour; Food retail; Customer loyalty; Loyalty programs; Loyalty clubs; Loyalty benefits; Supermarket; Hypermarket; Purchasing decision; Millennials; Generation Z