Pěstování kukuřice k energetickým účelům - Navrátil, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
V pokusu byly vypěstovány dva hybridy kukuřice pro energetické účely. Porost byl založen jako maloparcelní. Při pěstování kukuřice byly hlavními výstupy celkový výnos a obsah sušiny. Ze známých dat se vyhodnotil lepší hybrid kukuřice s výnosnější a lepší biomasou k zpracování na energii.
Maize Growing for Energy Generating Purposes
Keywords: kukuřice; biomasa; energie; maize; biomass; energy