Geografický informační systém Grass a jeho využití pro vizualizaci dat - metodická příručka - Vašková, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá obecnou problematikou geografického informačního systému GRASS, šířeného pod licencí GNU GPL. Seznamuje se systémem samotným a jeho možnostmi, dále přibližuje terminologii používanou ve vědním odvětví Geografie. Současně se jedná o jednoduchou metodickou příručku pro výuku GIS.
Grass - GIS and its using for data vizualization
Keywords: GIS; GIT; GRASS; DPZ; GPS; GIS; GIT; GRASS; DPZ; GPS