Anglický jazyk ve vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení - Dóková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou vzdělávání žáků druhého stupně základní školy se specifickými poruchami učení při výuce anglického jazyka. Práce je rozdělena na dva celky. Teoretická část stručně popisuje základní problematiku specifických poruch učení. Zabývá se projevy a symptomy, příčinami vzniku, jejich diagnostikou a cestami, které vedou k minimalizaci poruch. Praktická část analyzuje ukázky prací děti základní školy. Hlavním cílem této práce je popsat a nastínit možnosti práce s těmito žáky ve výuce anglického jazyka. Poukazuje také na spolupráci mezi učitelem a žákem, pojednává i o procesu integrace, nutnosti včasné diagnostiky a hledání vhodných metod a práce.
Teaching English to Pupils with Learning Difficulties