Návrh na vytvoření turistického informačního centra v obci Tři Studně v CHKO Žďárské vrchy - Halvová, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce byl návrh konkrétní podoby turistického informačního centra a jeho lokalizace v obci Tři Studně. Na základě analýzy poptávky a nabídky dané destinace cestovního ruchu vytvoření nabídky služeb, které bude informační centrum návštěvníkům poskytovat. Pro TIC byly navrženy dvě varianty řešení. První návrh využil současné zasedací místnosti Obecního úřadu na Třech Studních bez úprav a doplnil ji pouze novým vybavením a technikou. Druhý návrh je již spojen se stavebními úpravami této místnosti. Tři Studně jsou díky svému přírodnímu potenciálu hojně navštěvovány turisty v letních i zimních měsících. Tvoří jednu z nejvýznamnějších rekreačních oblastí na Vysočině. TIC na Třech Studních bude jedním z nejdůležitějších článků marketingové komunikace obce a jeho blízkého okolí.
The Concept of Creation of the Tourist Information Centre in the Municipality of Tři Studně in the Protected Landscape Area Žďárské Hills
Keywords: cestovní ruch; turistické informační centrum; destinace cestovního ruchu; management destinace cestovního ruchu; marketing destinace cestovního ruchu; služby cestovního ruchu; rekreační oblast; tourism; tourist information centre; tourism destination; tourism destination management; marketing of tourism destinations; tourism services; recreation area