Předložky s významem časovým v současné francouzštině - Šáchová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem mé bakalářské práce jsou předložky s významem časovým v současné francouzštině. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou, a empirickou. Teoretická část je zaměřena na obecný popis předložek a jejich vlastnosti. Dále zde popisuji jednotlivé předložky s významem časovým. Druhá část, empirická (praktická) je věnována korpusové analýze a má za cíl obhájit teoretické poznatky.
Temporal Prepositions in the Present-Day French
Keywords: předložky; časový význam; použití; postavení; korpusové nástroje; prepositions; time significance; position; corpus tools