Cenzura v umění - Vlásková, Zita (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá fenoménem cenzury v umění. Zaměřuje se na její definici, charakteristiku, stručnou historii a vliv na umění. Pojednává převážně o cenzuře v Čechách a hlavně v literatuře.
Censorship in Art
Keywords: cenzura; umění; umělecké dílo; autor; recipient; censorship; art; work of art; author; recipient