Zkratky a zkratková slova v odborné španělštině. - Kopřivová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce nazvané "Zkratky a zkratková slova v odborné španělštině" je klasifikovat a analyzovat španělské zkratky. V teoretické části uvedu obecnou charakteristiku zkratek a klasifikaci zkratek různých autorů. V praktické části získaný seznam zkratek rozdělím do pěti tématických oblastí - obchodní, obchodní korespondence, administrativně- právní, Evropské unie a ostatní. V rámci těchto skupin dané zkratky rozdělím podle frekvence výskytu v korpusu Španělské královské akademie, dále je rozdělím podle struktury a v další části se zaměřím na jejich překlad do českého jazyka. V závěru praktické části se budu věnovat problematice užití členu u zkratkových slov. V příloze je seznam nashromážděných zkratek.
Abbreviations and Acronyms in Texts of Professional Spanish .
Keywords: Zkratky; zkratková slova; Abbreviations; Acronyms