Vliv oxidačního stresu na aktivitu telomerických elementů u Drosophila melanogaster - Hejdová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Exprese transgenu HeTom byla studována za účelem zjištění vlivu chronického oxidačního stresu, vyvolaným parakvatem, na transkripční aktivitu promotoru telomerického elementu HeT-A. Po vystavení nízkých koncentrací parakvatu, jsem zjistila, že se zvyšují hladiny transkriptu telomerického HeT-A, stejně jako HeTom, netelomerický element složený z promotoru elementu HeT-A a genu pro fluorescenční protein Tomato.
Effect of oxidative stress on telomeric element activity in Drosophila melanogaster
Keywords: Drosophila melanogaster; oxidační stres; telomery; element HeT-A; transgen HeTom; promotor elementu HeT-A.; Drosophila melanogaster; oxidative stress; telomere; HeT-A element; HeTom transgene; HeT-A promoter.