Dopad epidemie COVID-19 na ekonomickou výkonnost podniku - Hýková, Simona (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce analyzuje výkonnost vybrané firmy s využitím relevantních nástrojů. Cílem práce je zjistit vliv epidemie COVID-19 na ekonomickou výkonnost podniku a navrhnout vhodná opatření. V práci jsou uvedena teoretická východiska obsahující definice výkonnosti podniku, faktory ovlivňující ekonomickou výkonnost a metody výpočtu finanční analýzy. Nejprve je stručně představena společnost Bosch Powetrain s.r.o. a následně jsou popsány použité finanční metody. Finanční analýza zahrnuje výpočty zadluženosti, rentability a likvidity a data pro výpočty byla poskytnuta společností. Na závěr jsou shrnuty výsledky analýzy a popsána navrhovaná opatření ke zlepšení hospodaření.
The Impact of COVID-19 Epidemic on the Firm Economic Performance
Keywords: ekonomická výkonnost; epidemie; finanční analýza; zadluženost; ziskovost; likvidita; economic performance; epidemic; financial analysis; indebtedness; profitability; liquidity