Problematika očkování z hlediska zdravého životního stylu. - Merklová, Simona (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své bakalářské práci se zabývám souvislostmi mezi očkováním a zdravým životním stylem. V teoretické části je věnována pozornost povinnému očkování a jeho významu pro lidské zdraví. Dále se ve své práci zabývám otázkou, zdali je očkování bezpečné, zdali je správné, že je povinné. Jsou zde také podrobně popsány nemoci, které by nás mohli ohrozit, kdybychom nebyli očkováni. V praktické části jsem se zaměřila na vysokoškolské studenty oboru Výchovy ke zdraví a jejich vztah k očkování. Zajímala jsem se především o znalosti, které mají o této problematice, a zároveň mě zajímal názor na vakcinaci takto zaměřených studentů.
Vaccination in the face of healthy lifestyle
Keywords: vakcína; imunolog; očkovací látka; prevence; očkování; nemoci; vaccine; immunologist; inoculant; prevention; vaccination; diseases