Analýza produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice - Rišková, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Produkce drůbežího masa má v ČR a ve světě stále stoupající trend. Je to dáno především vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním intervalem, dietetickými vlastnostmi masa, účinností přeměny živin krmiva a také nezavilostí výroby na půdě. Ročně je v celé Evropské Unii vyprodukováno kolem 5,9 miliardy brojlerových kuřat. Předmětem mé bakalářské práce bylo vypracování literární rešerše a analýzy produkce kuřecích brojlerů v zemědělském podniku Agro Čejetice s.r.o. Shromažďování vstupních dat proběhlo v časovém sledu 3 let (2008 ? 2010). Bakalářská práce je zaměřena na přírůstky brojlerových kuřat a spotřebu kompletních krmných směsí v daném podniku.
Analysis of the production of broiler chickens on the farm Agro Čejetice
Keywords: chov drůbeže; brojlerová kuřata; produkce; výkrm; přírůstek; ustájení.; poultry breeding; broiler chickens; production; fattening; growth; housing.