Vliv projektu Handball Help na postavení lidí se zdravotním postižením ve společnosti - Klement, Marek (Jihočeská univerzita, 2008)
V dnešní dobe, která je plná rychlých vecí, se muže lidem cokoliv prihodit. Z niceho nic se muže clovek ocitnout upoutaný na invalidní vozík napr. vlivem dopravní nehody, skokem do vody. V tuto chvíli je duležité, aby clovek mel kolem sebe lidi, kterí mu z této situace pomohou. Clovek je spolecenská bytost. Je v rámci lidské spolecnosti humanizován a socializován. Totéž platí o cloveku se zdravotním znevýhodnením. Velmi tedy záleží na jeho spolecenském postavení, na roli, kterou ve spolecnosti zaujímá, na tom, jak je spolecností prijímán. Duležitým prostredkem v této situaci je systém ucelené rehabilitace.
Effect of Handball Help project on positron of physically - disabled in a society
Keywords: Centrální paréza míšního původu; Dětská mozková obrna; Ucelená rehabilitace; Osobní asistence; Tango Havlíčkův Brod; Handball Help; Central paresis of spinal origin; Cerebral palsy; All-inclusive rehabilitation; Personal assistance; Tango Havlíckuv Brod; Handball Help