Moderní fitness cvičení a jejich vliv na zdraví mužů ve věkové kategorii 30 - 45 let. - Ajgel, Lubomír (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je zjištění významu a vlivu moderních fitness cvičení na zdraví mužů ve věkové kategorii 30 - 45 let. V teoretické části proběhla literární kompilace dostupných pramenů vztahujících se k danému tématu. Teoretická část tudíž posloužila jako základ pro vypracování praktické části, v niž byla měřena hodnota srdeční frekvence v průběhu hodin moderních fitness cvičení. K vyhodnocení vlivu moderních fitness cvičení na zdraví probandů (testovaných mužů) jsem dospěl pomocí srdeční frekvence, hodnot BMI a antropometrickým měřením tloušťky čtyř kožních řas pomocí kaliperu. Za pomoci těchto metod jsem zjistil procentuelní podíl tuku v těle. Výsledkem bylo, že moderní fitness cvičení jsou vhodné aktivity pro zdraví i snižování nadváhy u mužů ve věkové kategorii 30 - 45 let.
Modern fitness training and its influence on the health of men in the age between 30 and 45 years.
Keywords: Nadváha; stres; moderní fitness cvičení; zdraví; Overweight; stress; modern fitness exercise; health.